Dél-Dunántúlon, így Szekszárd környékén is jelentős a különböző hársfajok jelenléte. A népi gyógyászatban a hársnak mindig is kiemelt jelentősége volt, a kamilla mellett, a különböző megfázásos, meghűléses betegségek kezelésében. Illóolajai, illetve a farnezol tartalma miatt erős antibiotikus hatása van.
Egy másik, kevésbé ismert tulajdonsága a hársnak az, hogy a nagyon sok nektár mellett nagyon kevés virágport termel. Így a pollenekre érzékenyek is bátran kísérletezhetnek ezzel a mézzel.
Amiért mi szeretjük, az nagyon egyszerű. Rendkívül jellegzetes, nagyon finom hárs íze van, ez egy kifejezetten ízletes méz. Fogyasztjuk kanalazva, italokba keverve.
Nagyon fontos, ha teába, italba keverjük, csak akkor tegyük ezt, ha az ital már fogyaszthatő hőmérsékletűre hűlt, a legfontosabb hatóanyaga, a farnezol érzékeny a magas hőmérsékletre.
500 grammos kiszerelésben 1.400 Ft-ért kínáljuk.